Kõige algus

Kõigepealt võiksin vist natuke üldse meie perest rääkida. Mina olen noor naine, kes on abielus toreda mehega, kelle tunnuseks siin blogis saab S. Meie peres on ka kaks väikest preilit, kellest vanem on hetkel kolmeaastane ning noorem pooleteistaastane, ning nüüd oleme alustamas neljakesi päris oma kodu loomist.

Mis meie kodu loomise juures teisiti, kui harjutud, on see, et meie tahame selle endale ehitada päris nullist ja enamikke töid ise tehes. Kindlasti leiame endale vajadusel abimehi nii vundamendi valamisel kui ka seinte lappimisel ja elektri- ning kanalisatsioonitöödele palkame asjatundjad, kuid kõik ülejäänud tööd, mis päris spetsiifilisi teadmisi ei vaja, saame ise tehtud. Selle kasuks räägib see, et S on elukutselt ehitaja. Alustuseks on meil olemas maatükk, projekt, suur tahe ning kogutud väike stardikapital, millega loodame üht-teist tehtud saada.

Natuke ka planeeritavast majast. Nelja aastaga on olnud palju mõtteid ja erinevaid ruumidelahendusi, isegi ehitusmaterjali valik on muutunud. Alguses oli meil plaan ehitada puitsõrestikul pooleteistkordne maja, millel oli ka garaaž sees. Praeguseks oleme jäänud kivimajale kindlaks ning teinud teinud maja ühekordseks. Aga sellest kõigest kirjutan teinekord lähemalt.

Veel tasuks mainida, et pabereid hakkasime praegusesse punkti jõudmiseks ajama eelmise aasta kevadel, aprillikuus. Meie teekond algas maatüki jagamisega, mille sain kingituseks oma vanematelt. Maatükk on umbes 2800 m2, mis mahutab täpselt meie maja, väikese aialapi ning vajadusel ka kõrvalhoone (mida me hetkel veel teha ei plaani). Kui maatükk sai jagatud, esitasime vallale avalduse projekteerimistingimuste saamiseks. 2016. aasta novembris andsime oma visiooni projekteerijale ning ise külastasime samal ajal elektri- ja veevärgiesindusi, et saada nendelt liitumiseks vajalikud tingimused. 2017. aasta alguses sai projekt valmis ning läks valda ehitusloa kooskõlastamiseks.

Hetkel oleme ootamas oma ehitusluba ning teeme päringuid ja hinnapakkumisi ehitusmaterjalidele, et saada sobivaim tehing.

Plats, kuhu varsti kerkib meie maja

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Põranda soojustamine ja valu

Müürid ja vahelagi valmis

Katusest