Põranda soojustamine ja valu

Õnneks tuli S tööplaanidesse muutatus ja kolme nädala asemel oldi tööl vaid vaevu kaks. Seega 13. mail oli S jälle kodus ning 14. mail sai jälle sammud platsile seatud. Pühapäev möödus nivelliga mõõtmise ja liiva tasandamise tähe all. Kuna enne ärasõitu läks asi natuke kiireks, sai tagasitäide pandud ebaühtlaselt ja seda oli kohati liiga palju. See jällegi tähendas meeletut mõõtmist ja liiva välja kühveldamist. Lisaks tuli jõuda emade ja vanaemade juurde emadepäeva tähistama. Õhtuks oli olukord siiski ilusam kui hommikul.

15. mail oli plaan võtta rendist tamp, et liivapinda natukene siledamaks saada, ning kaevata liiva sisse ka kanalisatsioonitorud. Pinnasetihendaja rent osutus kasutuks, sest liiv oli liiga kuiv ning silendamise asemel tegi see hoopis vaod sisse. See tähendas muidugi järjekordset lisatööd meile ehk kogu liivapind tuli üle käia latiga ning veel hunnikutes liiva välja loopida.

16. mail alustasime põrandasoojustuse paigaldusega. Seda läks meie põranda alla kahes kihis kokku 20 cm.  Kolmapäeval lõpetasime põranda soojustamise ja algasid ettevalmistused põrandakütte torude paigaldamiseks.



20. mail oli penoplasti sisse valmis lõigatud kandvate vaheseinte, korstna ja ahju jaoks süvendid. Järgnes soojustuse katmine kilega ning põranda armeerimine. Lisaks sai kantud põrandale põrandakütte toru jaoks skeem.





Põrandabetoon sai valuks tellitud 26. maiks. Selleks ajaks pidi olema valmis ka põrandaküttesüsteem. Et töö kiiremini läheks, tahtsime palgata appi torustiku paigaldaja, kes pidi tulema päev enne betoonivalu. Aga kuna juba nädala alguses ei vastanud mees oma telefonile, teadsime, et asi on kahtlane ja hakkasime valmistuma ise küttetoru maha kerimiseks. See oli ainuõige otsus, sest abilist ei ilmunudki kohale ja temast pole me kuulnud tänase päevani. Seega kolmapäeval, 24. mail otsisime kähku ise vajalikud abivahendid ning S kinnitas esimesed grupid armatuuri külge. Neljapäevaste tööde hulka kuulus torustiku paigaldamise lõpetamine, kollektori paigaldus, puuduva duširuumi trapi paigaldus ning torude survestamine. Nende töödega sai meie põrand ettevalmistatud betooni tulekuks.





Põrandakütte toru oleks meil jäänud pea-aegu survestamata, sest endal selle jaoks vahendeid polnud, töömees ei ilmunud kohale ja suuremate Saaremaa firmade põrandakütte paigaldajate esimene vaba aeg oli saadaval 2. juulil, mida me ilmselgelt ootama ei jäänud. Seega läksid kasutusse kõik kontaktid ja leidsime  mehe, kes oli nõus meie tehtud töö üle vaatama ning torud survestama, siit samast külast. Töö lõppes see päev küll alles kell 21, aga kõik sai tehtud!

Pumi oli reede hommikul poole üheksast juba platsil. Valu ajaks olime endale appi kaubelnud kolm abilist, suur tänu teile! Poole tunnipärast lisandus objektile mikser ülejäänud betooniga ja kahe tunni pärast oli põrand valatud minimaalse betooni ülejäägiga.











26. mail sai põrand valmis. Järgmiseks etapiks on seinte üles ehitamine. See on siiani uskumatu, et vähem kui pooleteise kuuga oleme jõudnud juba seinteni :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Müürid ja vahelagi valmis

Katusest