Katusest

Kui ülemine müüririda sai täis valatud ja betoon kivistus, paigaldas S sinna peale müürilati. Samal ajal tegi S edasi sarikaid. Päev pärast betoonivalu sai kutsutud appi mõned mehed ja esimesed kaks sarikat püsti aetud. Õnneks kõik klappis ning S sai sarikate valmistamisega jätkata. 30. juulil said peale pandud pooled sarikatest ja 4. augustil kõik ülejäänud. Lisaks sai tehtud ka otsaviilude karkass.








Vahepeal võtsime korra aja maha ning käisime puhkusel jõudu ja energiat kogumas. Järgmisena jõudis kätte katusekile paigaldus. Selle paigaldamisel käsid abiks minu vend ja S'i onu. 20. augusti õhtuks oli pea kogu katus kile all. Väike jupp jäi maja tagant puudu.


 21. augusti hommikul lõikas S köögi ja koridori seina augu, et sealt korsten üles lappida, sest ka see tuli enne katusepleki paigaldust ära teha. Ülejäänud päev kulus maja esise katusepoole rihtimisele. Teise poolega sai algust tehtud teisipäeval ja lõpetatud kolmapäeval. Korsten sai püsti teisipäeval.




24. augusti õhtul sai jälle mõned abikäed kokku aetud ja plaanis oli esimesed paanid katuseplekki peale saada. Tegelikkus oli aga pisut teine. Nelja tunniga said pea kõik paanid katusele, ainult üks, mis vajas pooleks lõikamist spetsiaalse tööriistaga jäi panemata. Järgmisel päeval sai seegi töö tehtud ning katus jäi ootama ääre- ja harjaplekki.




Katuse ääre- ja harjaplekid said tellitud esmaspäeval ja valmis olid need reedeks, 1. septembriks. Samal nädalal seadsime sammud ka ehituspoe värviosakonda, et otsustada ära maja värv. See võttis paar päeva aega, kuid lõpuks saime ikkagi valitud. Laupäeval ostsime ära otsaviilude jaoks laudise ning krundi ja värvi ka. Nüüd on veel karbi kinni saamiseks vaja aknad ja uksed ette saada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Põranda soojustamine ja valu

Müürid ja vahelagi valmis